Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2016, 14:45 Diaspora moldovenească views 6005
Obiectivul general al Strategiei „Diaspora 2025”
25 martie 2016, 14:45 Diaspora moldovenească views 6005

Obiectivul general al Strategiei „Diaspora 2025”

Obiectivul general al Strategiei Naţionale „Diaspora 2025" este dezvoltarea unui cadru dinamic şi eficient de colaborare între instituţiile statului şi diasporă, declaraţia aparţine directorul Biroului pentru relaţii cu Diaspora, Valeriu Turea şi a fost făcută pentru Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit lui Valeriu Turea, inițiative comune lansate în acest sens au capacitatea de a facilita opțiunile de întoarcere productivă a diasporei.

„Strategia stabilește și patru obiective mai specifice pentru următorii zece ani: elaborarea și dezvoltarea cadrului strategic și operațional al domeniului diaspora, migrație și dezvoltare; asigurarea drepturilor diasporei și consolidarea încrederii comunităților noastre față de autorități; mobilizarea, valorificarea și recunoașterea potențialului uman al diasporei și implicarea diasporei în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova", a remarcat oficialul.

De asemenea, Strategia propune acțiuni concrete pentru consolidarea diasporei moldovenești prin lansarea unei serii de programe concepute pentru a extinde rețelele asociațiilor create de concetățeni și a crea puncte de conexiune tematice, conform intereselor cetățenilor aflați în afara țării.

Strategia „Diaspora 2025" este primul document strategic al Guvernului care are drept scop promovarea și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor țării, indiferent de locul în care se află.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , strategie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.