Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2016, 14:46 Diaspora moldovenească views 12475
Unii migranți moldoveni cu dublă cetățenie pot fi atrași la răpundere penală
06 ianuarie 2016, 14:46 Diaspora moldovenească views 12475

Unii migranți moldoveni cu dublă cetățenie pot fi atrași la răpundere penală

Începînd cu 01 ianuarie 2016 imigranții din țările CSI, care au dobândit cetățenia Federației Ruse și nu au notificat oficiul teritorial al Serviciului Federal de Migraţiune din Rusia despre deținerea cetățeniei altui stat, vor fi atrași la răspundere penala. Astfel sancțiunea va fi destul de aspră, și anume: amendă în mărime de 200 de mii de ruble, sau 400 de ore de muncă neremunerate.

Reamintim că, la data de 4 august 2014 a intrat în vigoare legea federală, în conformitate cu care, cetățenii ruși sunt obligați să depună la reprezentanţele teritoriale ale Serviciul Federal de Migraţiune, în scris, o notificare privind deținerea cetățeniei altui stat, a permisului de ședere permanentă sau temporară într-o țară terță. Notificarea urmează a fi depusă în termen de 60 de zile de la data primirii altei cetățenii sau a permiselor menționate supra.

Astfel, cetățenii ruși care locuiesc în străinătate și nu au domiciliu pe teritoriul rus, vor notifica oficiul teritorial al SFM despre cele sus relatate, nu mai tîrziu de 30 de zile de la data intrării în Federația Rusă.

Totodată pentru cetățenii ruși care, la data de 4 august 2014 dețineau și cetățenia Republicii Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Uzbekistan, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan și Turkmenistan, data limită de depunere a notificării a fost extinsă până la 01.01.2016.

Menționam că, în conformitate cu regulile prevăzute de actul normativ, nu este necesară depunerea notificării, în cazul în care persoana a dobîndit cetățenia Federației Ruse după data de 04 august 2014.

Cuvinte cheie:

diaspora , migratie , moldovenii , cetatenie , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
1144 locuitori

Morenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şicovăţ și Morenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 124 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1144 de oameni. Satul Morenii Noi a fost înființat în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.