Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2015, 15:01 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 9089
Moldova prezentă la Tîrgul de caritate de Crăciun din Sofia
10 decembrie 2015, 15:01 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 9089

Moldova prezentă la Tîrgul de caritate de Crăciun din Sofia

La 6 decembrie 2015, echipa Ambasadei Republicii Moldova la Sofia a participat la cea de-a XXI-a ediție a Târgului internațional de Caritate din Sofia, Republica Bulgaria.

În anul curent, la Târgul organizat de Clubul Internațional al Femeilor (IWC) au participat 45 de Ambasade de pe cinci continente, ONG-uri şi asociaţii, care au realizat în total pe 71 de standuri. Oaspetele de onoare al evenimentului, a fost cuplul imperial - Împărăteasa Margareta şi Țarul Simeon al II-a.

Vizitatorii standului moldovenesc au dat o apreciere înaltă vinurilor şi dulciurilor autohtone, jucăriilor și articolelor lucrate de mână, precum și bucatelor tradiționale moldovenești, fiind realizate toate produsele.

În fiecare an, Târgul de Caritate oferă posibilitatea misiunilor diplomatice să expună produse, muzică, suvenire, folclor, bucătărie națională, îmbrăcăminte, literatură, dar și să prezinte cultura și tradițiile ţărilor sale. Banii adunaţi din comercializarea acestor bunuri sunt îndreptaţi pentru finanțarea unor proiecte sociale, case de copii cu dezabilități și orfelinate, persoane în etate, bucătării sociale și programe educaționale.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

tirg , caritate , Crăciunul , Bulgaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
539 locuitori

Buzduganii de Jos este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 539 de oameni. Satul Buzduganii de Jos a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.