Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 noiembrie 2015, 17:05 Diaspora moldovenească views 8325
Rusia va începe dactiloscopia masivă a migranților din 2016
09 noiembrie 2015, 17:05 Diaspora moldovenească views 8325

Rusia va începe dactiloscopia masivă a migranților din 2016

Serviciul Federal de Migrație al Rusiei va începe dactiloscopia masivă a migranților, instalînd în acest sens utilajul respectiv în două sute de puncte de intrare. Pînă acum migranții erau supuși dactiloscopiei cu titlul de experiment doar în Moscova și Sankt Petersburg.

În toate punctele de intrare a cetățenilor străini în Rusia vor fi instalate aparataje de scanare a amprentelor digitale, au anunțat pentru „Izvestia" surse din cadrul Serviciului Federal pentru Migrație al Rusiei. Astfel, cetățenii străini care au interdicția de accede pe teritoriul Rusiei și vor încerca să intre cu nume noi vor putea fi identificați deja la hotar. În prezent, pentru a obține permis de muncă (sau patentă), sînt obligați să treacă dactiloscopia, în termen de 30 de zile, muncitorii migranți din țările fără regim de viză cu Rusia. Deocamdată nu este clar dacă această practică va fi aplicată în privința tuturor cetățenilor străini. De menționat că din anul 2014, în aeroporturile din Moscova și Sankt Petersburg cu titlul de experiment funcționează instalații de dactiloscopie.

Potrivit reprezentanților Serviciului Federal de Migrație, în locul de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Rusiei urmează să fie instalate complexe pentru scanarea amprentelor digitale și să fie organizată completarea automatizată a cărților migraționale. În Rusia există circa 400 de puncte de intrare, inclusiv două sute pentru persoane. Toate aceste puncte urmează să fie dotate cu utilaj nou pentru dactiloscopie. Planul este prevăzut pentru patru ani (2016-2020).

Din martie 2014, în aeroportul „Pulkovo", cu titlu de experiment deja funcționează un punct de control al migranților, care este dotat cu două sisteme de scanare a amprentelor digitale. Potrivit datelor Serviciului Federal de Migrație, în mai puțin de un an de activitate, în acest punct au fost depistați 173 de cetățeni străini care au încercat să intre pe teritoriul Rusiei cu nume nou și peste 3000 de persoane care aveau interdicția de a accede pe teritoriul Federației Ruse din cauza încălcării regimului migrațional. Puncte experimentale similare funcționează și în aeroporturile „Domodedovo" și „Șeremetievo".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

amprente digitale , Rusia , migratie , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.