Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 octombrie 2015, 14:48 Diaspora moldovenească views 7300
La Moscova au fost prezentate dicționarele în limba moldovenească pentru migranți
21 octombrie 2015, 14:48 Diaspora moldovenească views 7300

La Moscova au fost prezentate dicționarele în limba moldovenească pentru migranți

Diaspora moldovenească din Rusia a participat la prezentarea dicționarelor de termeni și concepte istorice, juridice și culturale tradus în opt limbi: tadjikă, uzbecă, kîrgîză, moldovenească, chineză, vietnameză, coreeană și turcă.

Dicționarele constituie materiale de instruire cu specializare îngustă pentru pregătirea migranților către examenul complex. De asemenea, în cadrul prezentării au fost prezentate elaborările metodologice care au fost efectuate de echipa științifică de profesioniști a Universității Prietenia Popoarelor pe tot parcursul anului în scopul stabilirii unui sistem eficient de pregătire a migranților pentru a trece examenele obligatorii.

În Dicționarele elaborate este prezentat cel mai frecvent lexic al compartimentelor "Istoria Rusiei" și "Bazele legislației Federației Ruse". Acum migranții vor putea să ia cunoștință în limba lor maternă de evenimentele istorice majore și datele importante din viața Rusiei, să obțină cunoștințe în domeniul culturologiei, științelor sociale și a bazelor cadrului juridic legal al Federației Ruse. Cu dicționare vor fi dotate centrele de testare din Rusia și din străinătate, precum și cu aprobarea Serviciului Federal de Migrație din Rusia acestea vor fi trimise la departamentele Serviciului Federal de Migrație din Rusia în toate regiunile Federației Ruse.

De la începutul anului 2015 examenul complex la limba rusă, istoria Rusiei și bazele legislației Federației Ruse este obligatoriu pentru cetățenii străini, care trebuie să-l susțină în scopul de a obține permise de muncă în Rusia, de ședere temporară sau permanentă în țară.

Reamintim că informații despre Etnogeneza moldovenilorLimba moldoveneascăApartenența la NațiuneContribuția moldovenilor la crearea României și Rolul culturii moldovenești la crearea culturii României, pot fi vizualizate la compartimentul «NOI, MOLDOVENII» a proiectului moldovenii.md.

Sursa: moldova.ms

Cuvinte cheie:

Rusia , diaspora , carte , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2001
Populația:
406 locuitori

Dumbrava este un sat din cadrul comunei Trușeni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Dumbrava a fost înregistrat oficial în anul 2001.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.