Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 septembrie 2015, 10:54 Diaspora moldovenească views 10420
FMS a elaborat o formă simplificată de obținere a cetățeniei ruse
11 septembrie 2015, 10:54 Diaspora moldovenească views 10420

FMS a elaborat o formă simplificată de obținere a cetățeniei ruse

Serviciul Federal de Migrație din Rusia a elaborat un proiect de amendamente la Legea cu privire la cetățenia Federației Ruse, care prevăd un nou principiu de obținere a cetățeniei ruse de către străini: conform unei scheme simplificate la maximum, dar numai în „circumstanțe excepționale".

În conformitate cu legislația în vigoare, pentru a obține cetățenia rusă, solicitanții trebuie să îndeplinească o serie de condiții, inclusiv să locuiască pe teritoriul Federației Ruse, cu un permis de ședere continuu timp de cinci ani, să dispună de o sursă legitimă de trai, să posede limba rusă. Noua prevedere a legii va face aceste cerințe neobligatorii.

„Cetățenia este acordată într-o manieră simplificată, fără respectarea condițiilor, cetățenilor străini, apatrizilor și membrilor familiilor acestora (soț, soție, fiu, fiică, mamă, tată), al căror cerc, conform categoriilor de persoane și țării de reședință, este determinată de către președintele Federației Ruse, în virtutea caracterului excepțional al situației", se specifică într-un document postat pe portalul proiectelor de acte normative.

Dezvoltatorii proiectului de lege spun că acesta este prevăzut, în primul rînd, pentru situațiile similare fluxului masiv de refugiați din Ucraina în 2014-2015, și a fost elaborat, inclusiv, în conformitate cu deciziile grupului de lucru pe probleme referitoare la suportul refugiaților din Ucraina.

„Situația geopolitică din lume în fiecare an devine tot mai tensionată, inclusiv în imediata vecinătate a Federației Ruse. Agravarea situației forțează oamenii să părăsească țara lor de reședință, în căutare de refugiu. În situații excepționale, apare necesitatea de a acorda cetățenia rusă într-o manieră simplificată unui anumit grup de oameni într-o perioadă scurtă de timp", explică dezvoltatorii în nota de însoțire a documentului.

Potrivit acestora, simplificarea procedurii de primire a cetățeniei ruse va oferi sprijinul și protecția compatrioților, ținînd cont de condițiile speciale, le va permite cît mai curînd posibil să se integreze în societatea rusă.

Cuvinte cheie:

Rusia , cetatenie , lege , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
1 locuitor

Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.