Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 iulie 2015, 12:14 Diaspora moldovenească views 8847
Moldovenii din  în Italia pot primi ajutoare lunare de 600 de euro
10 iulie 2015, 12:14 Diaspora moldovenească views 8847

Moldovenii din în Italia pot primi ajutoare lunare de 600 de euro

Moldovenii stabiliți în Italia, care sînt rezidenți de minimum doi ani în această țară, vor putea primi ajutor social în cazul în care vor rămîne fără lucru sau vor avea venituri mici care nu le permit să-și întrețină familia.

Consiliile regionale din Italia au aprobat un pachet de legi numit „Măsuri de incluziune activă şi sprijin de venit" pentru persoanele aflate în dificultate. Documentele prevăd că persoanele aflate în pragul sărăciei pot primi un ajutor lunar de 600 de euro timp de doi ani.

Pentru a beneficia de ajutor, cei aflați în dificultate vor trebui să demonstreze că îşi doresc să-și găsească un loc de muncă. Se vor înscrie la oficiul regional de ocupare a forței de muncă în calitate de șomeri și vor fi direcționați la cursuri de formare profesională, seminare sau workshop-uri.

Pe parcurs, fiecare persoană va primi trei oferte de muncă corespunzătoare calificării profesionale.

Dacă şomerul va refuza toate cele trei oferte, va pierde dreptul de a beneficia de ajutorul lunar de 600 de euro.

Cuantumul ajutorului va fi calculat la nivel de familie, dar banii vor putea fi încasaţi pentru fiecare membru în parte, incusiv copii aflați la întreținere.

De exemplu: pentru o familie formată din doi membri, în care unul are un venit lunar de 400 de euro, iar celălalt este şomer, ajutorul va fi cuantificat astfel: primul membru va primi 200 de euro (400+200=600 de euro lunar), iar cel care nu lucrează va primi 600 de euro.

Două regiuni ale Italiei, Friuli Venezia Giulia şi Milano, au aprobat deja acordarea ajutoarelor. În primul caz, beneficiari vor putea fi toți locuitorii aflați în dificultate, indiferent de cetăţenie, iar la Milano consilierii au exclus imigranţii din afara Uniunii Europene.

Cuvinte cheie:

lege , Italia , moldovenii , Moldova , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.