Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iulie 2015, 17:00 Diaspora moldovenească views 7919
În Rusia se propune instituirea postului de ombudsman pentru drepturile muncitorilor migranți
Foto: hrc.tj
06 iulie 2015, 17:00 Diaspora moldovenească views 7919

În Rusia se propune instituirea postului de ombudsman pentru drepturile muncitorilor migranți

În Rusia este necesar să se introducă postul de ombudsman pentru lucrătorii migranți, a declarat președintele Mișcării „Lucrătorilor migranți tadjici", Karomat Șaripov. Astfel el a comentat, pentru „Serviciul de știri rusesc" (Русская служба новостей), noua lege potrivit căreia lucrătorii migranți care nu muncesc conform specialității urmează pot fi expulzați din Rusia.

„Oamenii speră la mai bine. Dar tot ceea ce se face în Rusia conduce la mai rău. Uitați-vă la procedura de înregistrare a documentelor. Unde să se adreseze oamenii care vin în căutarea unui loc de muncă, atunci cînd le sînt încălcate drepturile? Este necesar să se creeze un post de ombudsman pentru lucrătorii migranți și abia apoi să se instituie legi", a spus el.

În ciuda înăspririi politicii de migrație, migranții nu vor rămîne fără lucru, se arată convins Șaripov. „Munca cetățenilor străini întotdeauna este solicitată, deoarece este mai ieftină", a explicat el.

Pe 1 iulie Vladimir Putin a semnat amendamentele la legea potrivit căreia lucrătorii migranți care nu muncesc conform specialității pot fi expulzați din Rusia. Aceste modificări prevăd, de asemenea, sancțiuni pentru angajatori, în formă de amenzi. Astfel, pentru angajarea imigranților ilegali care nu muncesc conform specialității indicate în permisul de muncă, persoanele fizice riscă amendă de la 2 mii la 5 mii de ruble, funcționarii – de la 25 de mii la 50 de mii de ruble, persoanele juridice – la 250 de mii la 800 de mii de ruble sau suspendarea administrativă a activității pentru o perioadă de la 14 la 90 de zile.

Sursa: moldova.ms

Cuvinte cheie:

munca , Rusia , lege , migratie , drepturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.