Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iulie 2015, 12:30 Diaspora moldovenească views 7255
Putin a permis expulzarea migranților care nu lucrează conform specialităţii
04 iulie 2015, 12:30 Diaspora moldovenească views 7255

Putin a permis expulzarea migranților care nu lucrează conform specialităţii

Vladimir Putin a semnat o lege care îi echivalează pe muncitorii care nu lucrează conform specialităţii cu imigranții ilegali. Aceștia riscă răspundere penală și chiarexpulzarea din țară, iar angajatorii lor – amenzi impunătoare.

Miercuri, 1 iulie, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat modificările la Codul administrativ, care permit expulzarea imigranților care nu lucrează conform specialităţii indicate în permisul de muncă, dar și prevăd sancțiuni pentru întreprinzătorii care vor angaja astfel de străini.

Legea federală № 199 cu privire la modificarea articolelor 18.10 și 18.15 din Codul cu privire la contravențiile administrative și Legea federală cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă au fost publicate pe site-ul Kremlinului miercuri și au intrat în vigoare la data publicării.

În conformitate cu amendamentele la p. 1 art. 18.15 din Codul cu privire la contravențiile administrative, pentru exploatarea muncii migranților care lucrează neconform calificării indicate în permisul de muncă, persoanele fizice riscă amendă de la 2 mii la 5 mii de ruble, funcționarii – de la 25 de mii la 50 de mii de ruble, persoanele juridice – la 250 de mii la 800 de mii de ruble sau suspendarea administrativă a activității pentru o perioadă de la 14 la 90 de zile.

În 2015 (timp de 6 luni) migranții au perfectat deja 1 milion de permise, care au adus la buget aproximativ 10,5 miliarde de ruble, a comunicat agenției RBK un reprezentant al Serviciului de presă al Serviciului Federal de Migrație (SFM).

„Permisul de muncă la persoanele fizice, introdus în 2010, a fost transformat în ianuarie 2015 în permis de muncă unic. Acum străinii din țările cu regim liberalizat de vize pentru Rusia pot lucra cu acest permis și la persoanele juridice și fizice", se menționează într-o declarație a SFM. În total, potrivit datelor Serviciului Federal Migrație, în 2010, în Rusia au fost emise peste 6,5 milioane de permise de muncă, care au adus în buget 45 de miliarde de ruble.

Noua practică a permis renunțarea la „mecanismul învechit de cote", simplificarea procedurii de legalizare a lucrătorilor migranți odată cu înăsprirea răspunderii pentru încălcarea legii, menționează SFM. Cu toate acestea, unii străini au continuat să încalce legea. „În documente indica o specialitate, de exemplu tencuitor, dar lucrează conform alteia – hamal la piața vecină", a explicat reprezentantul serviciului de presă al SFM.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , Rusia , lege , migratie , munca , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.