Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 mai 2014, 15:43 Diaspora moldovenească views 18892
Federația Rusă: Duma de Stat a adoptat legea cu privire la dubla cetățenie
Foto: polit.ru
26 mai 2014, 15:43 Diaspora moldovenească views 18892

Federația Rusă: Duma de Stat a adoptat legea cu privire la dubla cetățenie

Duma de Stat a adoptat în a treia și ultima lectură un proiect de lege care obligă cetățenii Federației Ruse să notifice cea de-a doua cetățenie sau permisul de ședere într-un alt stat, informează "Interfax".

Inițiativa a fost introdusă de către deputatul Dumei de Stat, Andrei Lugovoi din partea partidului Liberal Democrat din Rusia.

Proiectul de lege propune completarea dispozițiilor legii privind cetățenia printr-un amendament care îi obligă pe rușii, care au o altă cetățenie sau un document ce confirmă dreptul de ședere permanentă într-o țară străină, să notifce în scris Serviciul Federal de Migrațiune în termen de 60 de zile de la data obținerii.

Pentru neexecutarea acestei obligații în Codul penal este prevăzută răspunderea penală sub forma unei amenzi de pînă la 200 de mii de ruble sau în suma salariului sau altor venituri ale persoanei condamnate pentru o perioadă de pînă la un an sau muncă obligatorie în volum de pînă la 400 de ore.

Conform amendamentelor, noua normă nu se va aplica cetățenilor care locuiesc în afara Federației Ruse.

În plus, reprezentanții legali ai unui cetățean rus care nu a împlinit vîrsta de 18 ani sînt obligați să notifice Serviciul Federal de Migrațiune cu privire la cea de-a doua cetățenie, cu excepția celor care trăiesc permanent în străinătate.

Proiectul de lege prevede, de asemenea responsabilitatea administrativă pentru depunerea cu întîrziere a datelor cu privire la a doua cetățenie, furnizarea informațiilor într-o formă incompletă sau furnizarea de informații false în mod deliberat.

Pentru astfel de încălcări se va percepe o amendă de la 500 la 1000 de ruble.

Pentru locuitorii din Crimeea și Sevastopol legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016. Pentru toți ceilalți cetățeni ai Federației Ruse legea intră în vigoare după 60 de zile de la publicarea oficială.

Sursa: polit.ru

Cuvinte cheie:

Rusia , cetatenie , lege , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.