Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 22261 Vizualizări

Parcul „S. Kirov” din Tiraspol în așteptarea înnoirii (Foto)

Acest parc este situat, practic, în centrul orașului Tiraspol, aproape de Gara Feroviară, între străzile Manoilova, 9 ianuarie și Lenin. Parcul „S. Kirov” este mai vechi decît parcul Biruinţei, proiectul lui a fost elaborat în anul 1933 de arhitectul A. Corobov cu participarea activă a lui E. Benevolenschi.

Nu am putut găsi informații despre suprafaţa parcului, nu ne-au ajutat nici întrebările puse localnicilor, ba chiar unii dintre respondenți nu şi-au putut aminti despre el, în general. Am evaluat suprafaţa parcului ca fiind de aproximativ 4-5 hectare.

Parcul nu se prea bucură de popularitate în oraș, arată părăginit și abandonat, acest lucru se face simţit peste tot pe aici – alei împădurite, copaci necurăţaţi, pavaj cioplit, practic lipsesc straturile de flori. Nu cunoaştem motivele acestei părăginiri. Cu toate acestea, în ultimul an, în parc a început construcția Sfintei mănăstiri de maici Vedenski-Pahomie, lîngă gardul parcului se înalţă clopotnița cu trei clopote, iar în centrul parcului au fost înălţaţi pereţii viitoarei biserici, construită din cărămidă roșie. Recent, pe bolta sa centrală a fost ridicată cupola. Din conversațiile cu orăşenii și conform informaţiilor din presă, am aflat, că constructorii intenționează să finalizeze lucrările de edificare a bisericii în septembrie 2013, cînd la Tiraspol va veni în vizită Patriarhul Kiril.

Firește, atunci cînd mănăstirea va fi finalizată și în ea se vor stabili maicile, întregul parc va deveni teritoriu al mănăstirii, probabil, atunci şi denumirea acestuia va fi schimbată.

Parcurile şi scuarurile Tiraspolului - album foto

Cuvinte cheie:

parc , Transnistria , natura

Comentarii

 (4)
 • #4 jianbin
  Acest mesaj a fost şters de către moderator!
 • #3 Rus
  Это вообще бывшее кладбище. Про расспросы местных жителей о площади - насмешило. Лень "Google Earth" скачать?
 • #2 Eva
  Тоже заинтересовал этот вопрос....
 • #1 Slava
  ......намерены завершить работы по возведению церкви к сентябрю 2013 года....
  Эта статья какого года???

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tudoreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1975
Populația:
106 locuitori

Tudoreşti este un sat din cadrul comunei Bucuria, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Tudorești a fost înființat în anul 1975.

Citeşte mai departe