Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 septembrie 2022, 10:45 Natura şi turismul views 1345
Fundația ECODAVA a aderat la Cupa Euroasiatică a Curățeniei
20 septembrie 2022, 10:45 Natura şi turismul views 1345

Fundația ECODAVA a aderat la Cupa Euroasiatică a Curățeniei

Fundația pentru dezvoltare ecologică ECODAVA din Republica Moldova a devenit parte a proiectului Euroasiatic „Cupa Curățeniei”. Proiectul dat presupune transformarea acțiunilor ecologice în acțiuni cu caracter sportiv și de joc, care se vor desfășura după o anumită metodologie interactivă și distractivă. Inițiatorul proiectului este Organizația Jocuri Curate - «Чистые Игры» din Sankt-Petersburg .

În cadrul proiectului, voluntarii de mediu din cadrul Fundației ECODAVA vor participa în cadrul unui stagiu de instruire la Sankt-Petersburg unde pe parcursul mai multor zile vor însuși metodologia de desfășurare a „Jocurilor Curate”, urmînd ca încă un stagiu de practică pentru un grup mai mare de voluntari și instructori de joc să fie desfășurat la Chișinău în prima parte a anului 2023.

După trecerea acestor două etape, voluntarii de mediu de la Chișinău vor fi capabili să desfășoare „Cupa Curățeniei” la Chișinău, iar echipele învingătoare să participe la concursul Euroasiatic care se va desfășura în una din țările CSI în a doua parte a anului 2023.

Fundația ECODAVA este o organizației non-profit și apolitică din Republica Moldova care implementează proiecte de ordin ecologice și de educație ecologică în țara noastră.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , curatenie , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.