Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 1654 Vizualizări

Informație importantă pentru cetățenii moldoveni care vor să plece în Rusia


De la 1 septembrie 2021, la trecerea frontierei de stat a Federației Ruse, cetățenii Republicii Moldova vor trebui să confirme prezența unui rezultat negativ al testului pentru COVID-19, efectuat nu mai devreme de trei zile calendaristice înainte de sosire pe teritoriul Federației Ruse prin metoda reacției de polimerizare în lanț (PCR) cu ajutorul aplicației mobile "Călătorește fără COVID-19".

Despre acest lucru a anunțat departamentul consular al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, menționînd că acest lucru este prevăzut prin dispozițiile decretului Medicului-Șef Sanitar al Federației Ruse privind "Asigurarea regimului de izolare, în scopul prevenirii răspîndirii COVID-2019", informează Noi.md.

După cum se menționează, cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să se supună unui singur test de laborator pentru COVID-19 prin metoda reacției de polimerizare în lanț PCR) în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației ruse. Pînă la primirea rezultatelor, cetățenii Republicii Moldova vor respecta regimul de izolare la locul de reședință (ședere).

Dacă persoana s-a vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 12 luni sau sau deține un act că a fost bolnav de COVID-19 în ultimele 6 luni, efectuarea testului PCR pentru COVID-19 nu este necesară.

Informațiile despre testul PCR pentru COVID-19, suportarea bolii sau vaccinare sînt în mod obligatoriu plasate pe Portalul comun al serviciilor publice prin completarea formularului "Предоставление сведений о результатах теста, перенесенном заболевании или вакцинации от COVID-19 для прибывающих на территорию Российской Федерации" (https://www.gosuslugi.ru/400705/1).

În același timp, Departamentul Consular al Ambasadei Republicii Moldova a atras atenția cetățenilor Republicii Moldova asupra faptului că regimul temeiurilor legale pentru trecerea frontierei Federației Ruse de către cetățenii străini rămîne neschimbat, prevăzut în cadrul Decretului Guvernului Federației Ruse Nr. 635-r din 16 martie 2020 și Decretului Guvernului Federației Ruse Nr. 763-r din 27 martie 2020.

Înainte de călătoria planificată în Federația Rusă, se recomandă familiarizarea cu motivele legale pentru trecerea frontierelor Federației Ruse, accesînd linkul

Lista statelor deschise cetățenilor Republicii Moldova poate fi consultată aici

Cuvinte cheie:

Rusia , calatorie , moldovenii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghermăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe