Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 aprilie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 3779
Țările în care ar putea merge moldovenii pentru a-și petrece sărbătorile de Paște
16 aprilie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 3779

Țările în care ar putea merge moldovenii pentru a-și petrece sărbătorile de Paște

Și în acest an, moldovenii vor petrece modest sărbătorile pascale. Şi asta pentru că, din cauza pandemiei, cei care obișnuiau să călătorească de Paște nu prea au ce alege din ofertele propuse de agențiile de turism.

S]ntem primiți de un număr limitat de țări, iar majoritatea cer testul negativ PCR la noul coronavirus. S]nt însă și vești bune. Egiptul și Turcia au redus din preț pentru ofertele pascale din cauza numărului mic de turiști străini, transmite publika.md.

Insulele Maldive, Sri Lanka, Turcia, Egipt și Emiratele Arabe. Este lista țărilor pentru vacanța de Paște propusă de majoritatea agențiilor de turism de la noi. Cei care au un buget limitat pot opta pentru Turcia. Pentru un city break în Istanbul, prețul pentru trei zile cazare cu mic dejun inclus și transport avia pornește de la 200 de euro de persoană. Cei care vor să ciocnească un ou roșu pe plajele din Antalia vor trebui să scoată din buzunare de la 200 de euro pentru o cazare de șapte zile în hotel tip all-inclusive cu zbor tur-retur.

”Prețurile comparativ cu anii precedenți sînt mai mici. Egiptul ne bucură cu reduceri frumoasa și Turcia, zona Antaliei ne oferă reduceri mari comparativ cu anii trecuți.” O vacanță de șapte zile într-un hotel de patru stele și zbor avia tur-retur costă cel puţin 225 de euro. Suplimentar se achită testul PCR, dar și viza turistică. ”În perioada sărbătorilor pascale, biletele avia spre Egipt sînt deja rezervate în proporție de 90 la sută.” Moldovenii care sînt în căutarea exoticului pot opta pentru insulele Maldive. O vacanță de șapte zile cu zbor avia tur-retur într-un hotel de trei stele cu mic dejun inclus costă cel puţin 1500 de euro. Oferta pascală în Sri Lanka pornește de la 660 de euro. În pachet este inclus zborul tur-retur şi cazarea pentru cinci nopți într-un hotel de trei stele cu mic dejun inclus. O altă destinație disponibilă este Emiratele Arabe. Cel mai mic preţ pentru o vacanță în Dubai de șapte zile cu zbor tur-retur și cazare pentru șase nopți este de 500 de euro. ”Turistul este obligat să prezinte testul negativ la plecare efectuat cu 72 de ore pînă la zbor. Aceeași regulă se aplică și în cazul returului în Republica Moldova.”

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

calatorie , odihna , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.