Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 decembrie 2020, 12:00 Natura şi turismul views 3462
Vînzările de pachete turistice, în scădere. Unde aleg să meargă în vacanță moldovenii
27 decembrie 2020, 12:00 Natura şi turismul views 3462

Vînzările de pachete turistice, în scădere. Unde aleg să meargă în vacanță moldovenii

Din cauza pandemiei de COVID-19, vacanţele de iarnă tradiţionale alese altădată de moldoveni nu mai sînt la mare căutare.

Restricţiile drastice impuse la nivel global i-au făcut pe mulţi să renunţe la călătorii. Iar alţii s-au orientat spre vizitarea destinaţiilor sigure din punct de vedere epidemiologic. Potrivit agenţiilor de turism, vînzările pachetelor turistice au scăzut cu peste 70 de procente.

Cei care mai pleacă în străinătate preferă Egiptul, unde accesul se face în baza unui test COVID negativ şi de unde, la întoarcere, nu sînt nevoiţi să stea în izolare 14 zile. Preţurile pentru şapte zile, all inclusive, la un hotel de cinci stele încep de la 350 de euro şi depăşesc 2000 de euro, scrie publika.

"90 la sută din cei care pleacă, pleacă în Egipt, sînt patru zboruri pe săptămînă. Este cea mai sigură destinaţie la moment pentru turiştii moldoveni care pleacă cu zbor direct din Chişinău. 10 la sută pleacă la munte în Bucovel. Minusul care ar fi, suplimentar se face testul COVID şi la plecările în Bucovel şi la plecările în Egipt, în cazul în care rezultatul arată pozitiv se returnează suma pentru turişti.", a afirmat directorul agenţiei de turism, Ion Jardan.

Pentru un sejur de trei zile, all inclusive, în staţiunea ucraineană Bucovel, preţurile încep de la 100 de euro.

"Noi aveam echipe, grupuri care plecau de cunoştinţe, prieteni şi acum o familie vrea, a doua, a treia nu vrea că le e frică să nu să se întîmple ceva. Mulţi acum la sărbători nu pleacă, dar lasă plecările pentru mai tîrziu poate se va schimba ceva spre bine. Cu 80 la sută dacă nu mai mult au scăzut vînzările.", a menţionat directorul agenţiei de turism, Nina Belei.

Moldovenii care nu renunţă la concedii în sezonul rece se orientează spre turismul intern.

"S-a activat promovarea turismului intern. Ai noştri au înţeles că în primul rînd trebuie să îţi cunoşti ţara şi noi lucrăm la promovarea turismului în ţara noastră acum la momentul dat.", a spus directorul agenţiei de turism, Nina Belei.

Potrivit agenţiilor de turism, în acest an, vînzările generale au scăzut cu peste 70 de procente.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vacanta , iarna , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
276 locuitori

Plop este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Căușeni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 276 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1850.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.