Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 752 Vizualizări

Pe 17 octombrie în capitală începe campania de plantare a arborilor


Primăria municipiului Chișinău a informat că sâmbătă, 17 octombrie, va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc. În această toamnă, pe teritoriul capitalei urmează să fie sădiți o sută de mii de arbori, transmite MOLDPRES.

Primarul general, Ion Ceban, a făcut un apel către cetățeni să se alăture la acțiunile de înverzire lansată de autoritățile locale, îndemnând totodată la implicare și sectorul asociativ, agenții economici, precum și reprezentanții partidelor politice.

Potrivit Primăriei Chişinău, mâine este anunțată acțiunea de plantare a arborilor în Pădurea – Parc de pe Calea Orheiului, la care vor participa toți angajații Primăriei, ai subdiviziunilor, preturilor și întreprinderilor municipale.

Autoritățile locale vor pune la dispoziție participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Totodată, municipalitatea îndeamnă locuitorii oraşului, gestionarii fondului locativ, agenții economici, conducătorii instituțiilor publice să participe activ și să anunțe adresele unde intenționează să planteze arbori și arbuști, pe parcursul săptămânii viitoare, astfel ca serviciile de profil să le distribuie material săditor.

Cuvinte cheie:

copac , natura

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuconeştii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Citeşte mai departe