Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 938 Vizualizări

Ucraina a anulat carantina pentru cei care intră în țară


Străinii și ucrainenii au fost eliberați de aflarea sub observație obligatorie sau în auto-izolare după sosirea în Ucraina, cu condiția prezentării rezultatul negativ al testului reacției polimerizării în lanț (PCR) pentru coronavirus.

Despre aceasta a anunțat cabinetul de Miniștri al Ucrainei, transmite Noi.md.

Potrivit presei ucrainene, modificările se aplică tuturor celor care vin de peste hotare sau de pe teritoriile temporar ocupate din Donbass și Crimeea.

"Decizia Cabinetului de miniștri prevede posibilitatea de a opri regimul de auto-izolare sau observare... în cazul obținerii unui rezultat negativ al testării pentru COVID-19 prin metoda reacției polimerizării în lanț, efectuată după trecerea frontierei de stat sau a punctelor de intrare", - a declarat Guvernul Ucrainei.

Potrivit presei ucrainene, prețul unui test PCR în Ucraina, în funcție de producător, poate varia între 1,5 și 3-4 mii hrivne.

Vă amintim că pe 15 iunie Ucraina a trecut la o nouă etapă de relaxare a carantinei-a ridicat interdicția de intrare a străinilor și a introdus o abordare adaptivă a auto-izolării/observării.

Cetățenii care se întorc din țările în care numărul cazurilor active de COVID-19 nu depășește limita de 40 de pacienți la 100 de mii de locuitori nu sînt obligați să stea în auto-izolare/observație 14 zile.

Cuvinte cheie:

Ucraina , carantina , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coșnița Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Citeşte mai departe