Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 iulie 2020, 14:00 Turismul în Moldova views 7648
Cum să vă petreceți zilele de odihnă în Moldova
18 iulie 2020, 14:00 Turismul în Moldova views 7648

Cum să vă petreceți zilele de odihnă în Moldova

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19, privind zborurile și călătoriile în străinătate au lipsit majoritatea cetățenilor de posibilitatea de a-și realiza planurile tradiționale în vacanță de vară.

Dar, în același timp, acestea le-au dăruit o mare posibilitate de a se orienta spre turismul intern și de a petrece timpul minunat în țara natală, de a aprecia frumusețea naturii locale, de a vizita numeroasele locuri pitorești, obiective turistice, de a studia zonele încă neexplorate, de a admira încă o dată bucatele tradiționale moldovenești și ospitalitatea.

E bine știut faptul că pentru restabilirea legăturilor tradiționale și a căilor internaționale de transport este nevoie de timp, iar locuitorii Moldovei, obosiți de carantină, deja acum simt o mare dorință de a călători și de a căpăta noi impresii. Acum ei au o frumoasă posibilitate de a dezvolta turismul intern, care are un potențial imens și, în condițiile de ieșire din pandemie, este capabil să devină una dintre locomotivele economiei.

Se știe că în Moldova noastră frumoasă se va găsi un loc de odihnă pentru orice călător care se odihnește, indiferent de preferințele sale de vacanță, iar odihna în Moldova ar putea deveni o alternativă excelentă odihnei peste hotare, deoarece aici avem: aer curat, păduri minunate, frumosul rîu Nistru, peisaje magice, canioane și mănăstiri rupestre, tril de păsări, gust de nedescris al legumelor și fructelor cultivate de săteni, ospitalitate primitoare a locuitorilor moldoveni, care nu vor lăsa indiferenți nici măcar pe cei mai răsfățați turiști.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sunt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , odihna , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
814 locuitori

Fuzăuca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Fuzăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 814 oameni. Prima menţiune documentară a satului Fuzăuca datează din anul 1785.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.