Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 1105 Vizualizări

Cînd vom trece la ora de vară


Moldova a recurs la practica schimbării orei de două ori pe an, primăvara și toamna, în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial. Mecanismul era folosit în 110 țări, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Pe 26 martie 2019, deputații europeni au votat, cu o largă majoritate, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea European, începînd cu anul 2021. Guvernul Republicii Moldova anunța că va adopta aceeași poziție ca și țările din Uniunea Europeană.

Din 2014, a renunțat să schimbe ora Federaţia Rusă. Astfel, după trecerea la ora de vară, Chișinăul și Moscova vor avea aceeași ora.

Diferența de oră dintre Moldova și alte state în care sînt concentrați migrați moldoveni rămîne aceeași: Italia, Spania, Franța sînt cu o oră în urmă. Cu Portugalia, Marea Britanie și Irlanda de Nord diferența este de minus două ore. În Grecia este aceeași oră ca în Moldova. La fel și în Israel.

Cuvinte cheie:

ora de vară , Ceas

Localităţile Moldovei şi diasporei

Goian

Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Citeşte mai departe