Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 martie 2020, 17:20 Natura şi turismul views 4120
Cînd vom trece la ora de vară
24 martie 2020, 17:20 Natura şi turismul views 4120

Cînd vom trece la ora de vară

Moldova a recurs la practica schimbării orei de două ori pe an, primăvara și toamna, în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial. Mecanismul era folosit în 110 țări, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Pe 26 martie 2019, deputații europeni au votat, cu o largă majoritate, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea European, începînd cu anul 2021. Guvernul Republicii Moldova anunța că va adopta aceeași poziție ca și țările din Uniunea Europeană.

Din 2014, a renunțat să schimbe ora Federaţia Rusă. Astfel, după trecerea la ora de vară, Chișinăul și Moscova vor avea aceeași ora.

Diferența de oră dintre Moldova și alte state în care sînt concentrați migrați moldoveni rămîne aceeași: Italia, Spania, Franța sînt cu o oră în urmă. Cu Portugalia, Marea Britanie și Irlanda de Nord diferența este de minus două ore. În Grecia este aceeași oră ca în Moldova. La fel și în Israel.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

ora de vară , Ceas

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.