Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 620 Vizualizări

Informație importantă pentru cei care călătoresc în Croația


Cetăţenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația urmează să țină cont de următoarele.

Conform Institutului Hidro-Meteorologic croat, pentru data de 6 septembrie 2019, au fost emise coduri roșu, portocaliu și galben privind intensificări, la rafale, ale vîntului. Pentru canalul Velebit s-a emis cod roșu de vînt, ce va atinge o viteză de aproximativ 130 km/h. Golfurile Kvarner și Kvarnerić se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vînt, iar regiunile Rijeka, nordul Dalmației și vestul Istriei se află sub avertizare meteorologică cod galben de intensificări ale vîntului, însoțite și de descărcări electrice. Autoritățile croate avertizează cu privire la apariția unor disfuncționalități în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

 

Cuvinte cheie:

Croaţia , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dubăsari

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Citeşte mai departe