Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 1803 Vizualizări

Informație importantă pentru cei care călătoresc în Croația


Cetăţenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația urmează să țină cont de următoarele.

Conform Institutului Hidro-Meteorologic croat, pentru data de 6 septembrie 2019, au fost emise coduri roșu, portocaliu și galben privind intensificări, la rafale, ale vîntului. Pentru canalul Velebit s-a emis cod roșu de vînt, ce va atinge o viteză de aproximativ 130 km/h. Golfurile Kvarner și Kvarnerić se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vînt, iar regiunile Rijeka, nordul Dalmației și vestul Istriei se află sub avertizare meteorologică cod galben de intensificări ale vîntului, însoțite și de descărcări electrice. Autoritățile croate avertizează cu privire la apariția unor disfuncționalități în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

 

Cuvinte cheie:

Croaţia , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Marcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
730 locuitori

Marcăuţi este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Marcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dubăsari și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 730 de oameni. Satul Marcăuţi a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Citeşte mai departe