Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 1122 Vizualizări

Anunț important pentru cetățenii care călătoresc în Croația


Cetăţenii moldoveni care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croației urmează să țină cont de următoarele.

În conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, începînd cu ziua de ieri, a fost emis un cod roșu pentru temperaturi ridicate pentru regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik, fiind prognozate temperaturi ce se vor situa între 34 și 39 de grade Celsius. A fost emis și un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek și Gospić. Se recomandă cetățenilor moldoveni să evite expunerea directă la soare, pe cît posibil în intervalul orar 11:00 - 16:00 și să se hidrateze corespunzător.

Autoritățile croate avertizează cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în rețeaua electrică, precum și la riscul apariției de incendii de vegetație. Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de internet ale

Institutului Hidro-Meteorologic Național https://www.meteo.hr,

Automobil Clubului Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,

Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate http://www.hznet.hr,

Autorităţii Portuare Croate http://www.portauthority.hr

Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

 

Cuvinte cheie:

Croaţia , calatorie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chetroasa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Citeşte mai departe