Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 845 Vizualizări

Anunț important pentru turiștii moldoveni


Cetățenii moldoveni care se află sau doresc să călătorească în India urmează să țină cont de următoarele.

Începînd cu data de 5 august 2019, pe fondul escaladării tensiunilor apărute ca urmare a revocării statutului special al statului Jammu și Kashmir, guvernul Republicii India a emis un ordin prin care se interzice circulația publicului în zonă, serviciile de Internet și serviciile de telefonie mobilă fiind stopae în mai multe locuri din stat. Cetățenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflați deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul!

Cetățenii moldoveni aflați în Republica India sînt sfătuiți să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh şi West Bengal, precum şi locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi şi Mumbai.

Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh şi în Insulele Andaman şi Nicobar, sînt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise şi pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur şi Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire şi pot fi eliminate. În acest scop, cetățenii moldoveni sînt sfătuiți să depună cererile pentru obţinerea acestor permise cu cel puţin trei luni înainte.

Cuvinte cheie:

Anunţ , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţărăncuţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Citeşte mai departe