Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 244 Vizualizări

Anunț important pentru turiștii moldoveni


Cetățenii moldoveni care se află sau doresc să călătorească în India urmează să țină cont de următoarele.

Începînd cu data de 5 august 2019, pe fondul escaladării tensiunilor apărute ca urmare a revocării statutului special al statului Jammu și Kashmir, guvernul Republicii India a emis un ordin prin care se interzice circulația publicului în zonă, serviciile de Internet și serviciile de telefonie mobilă fiind stopae în mai multe locuri din stat. Cetățenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflați deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul!

Cetățenii moldoveni aflați în Republica India sînt sfătuiți să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh şi West Bengal, precum şi locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi şi Mumbai.

Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh şi în Insulele Andaman şi Nicobar, sînt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise şi pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur şi Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire şi pot fi eliminate. În acest scop, cetățenii moldoveni sînt sfătuiți să depună cererile pentru obţinerea acestor permise cu cel puţin trei luni înainte.

Cuvinte cheie:

Anunţ , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Drăgăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Citeşte mai departe