Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 august 2019, 14:30 Natura şi turismul views 3395
Moldova în comun cu România vor întreprinde măsuri pentru fluidizarea traficului
03 august 2019, 14:30 Natura şi turismul views 3395

Moldova în comun cu România vor întreprinde măsuri pentru fluidizarea traficului

O ședință de lucru între șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași Victor-Dumitru Mariniuc a avut loc în punctul de trecere Leușeni.

În timul discuțiilor a fost punctată problematica unor activități comune în ceea ce privește degajarea circulației frontaliere în perioada lunii august, atunci când fluxurile cresc până la 40%, în acest sens convenindu-se asupra unui set complex de acțiuni orientate spre fluidizarea traficului.

Concomitent a fost abordat cu partea română principalul motiv al cozilor, care îl constituie aglomerările de unități de transport formate în zona neutră dintre punctele de trecere din R. Moldova și cel situat pe teritoriul României, cauzate de lipsa de sincronizare a timpilor de control de frontieră și vamală.

Dat fiind faptul că cetățenii moldoveni din diaspora revin acasă, dar și mulți din conaționali au planificate vacanțe peste hotare, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a venit cu propunerea de a unifica eforturile, având aceleași abordări în privința fluidizării traficului."Să discutăm problemele și necesitățile identificate din analiza anilor precedenți pentru a le scoate de pe agenda comună, mai mult să fim siguri că cetățenii se vor bucura de cele mai bune servicii fără a diminua din importanța angajamentelor de asigurare a securității frontierei." a menționat domnul Rosian Vasiloi.

Domnul Victor-Dumitru Mariniuc și-a arătat deschiderea și aceleași bune intenții, cu referire la cooperarea strânsă între instituțiile de frontieră și vamale din Republica Moldova și România: "Un lucru important în acțiunile noastre, menite să dirijeze corect circulația transfrontalieră este comunicarea. Orice problemă pe dimensiunea fludizării traficului poate fi rezolvată având buni comunicatori, care să explice cetățenilor că se depune tot efortul, prin suplimentarea forțelor și mărirea ritmului de control la trecerea frontierei."

Pe partea activității vamale, directorul Direcției Regionale Vamale Iași Dan Ceausu a prezentat relațiile de colaborare dintre polițiștii de frontieră și vameși ca unele de succes. La fel, dumnealui a făcut câteva precizări privind implementarea proiectelor de reabilitare a punctelor de trecere Sculeni și Albița, fiind semnate deja contractele de finanțare în acest sens. La rândul său, șeful de post vamal Leușeni a dat asigurări că în prezent sunt luate toate măsurile necesare pentru a nu permite formarea rândurilor și creșterii considerabile a timpului de așteptare atât la trecerea călătorilor, dar și la transportărea mărfurilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.