Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 762 Vizualizări

Apele rîului Bîc, din nou în pericol (VIDEO)


Neglijenţa oamenilor duce de fiecare dată la consecinţe grave. Imagini greu de comentat au fost filmate de un cititor al portalului de ştiri Noi.md, în care se vede cum apele rîului Bîc sînt ameninţate de un nou pericol.

Potrivit martorului, cel mai probabil, murdăria care se varsă în rîu vine de la un complex din Anenii Noi sau chiar din municipiul Chișinău, situaţia înrăutăţindu-se mai mult în urma ploilor din ultima perioadă.

Nu este pentru prima oară cînd sînt văzute astfel de imagini triste cu rîul Bîc. Cu mai puţin de o lună în urmă, pe adresa redacţiei noastre au ajuns alte imagini cu scurgerile de ape reziduale, care se vărsau din rîul Bîc direct în Nistru. Deprimantul peisaj a fost surprins, ca şi de această dată, în preajma raionului Anenii Noi.

Atunci, preşedintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”, Igor Sîrbu, a mers la faţa locului şi a descoperit că murdăria, care se varsă necontenit în rîul Bîc, vine din rezervoarele unei foste fabrici de producere a asfaltului din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi.

Nici pînă astăzi, din păcate, nu au fost luate măsuri concrete în rezolvarea acestei probleme.

Cuvinte cheie:

riuri , Bîc , ecologie , pericol

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe