Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 iunie 2019, 10:50 Natura şi turismul views 13609
UE va schimba condițiile de eliberare a vizelor
07 iunie 2019, 10:50 Natura şi turismul views 13609

UE va schimba condițiile de eliberare a vizelor

Consiliul UE a adoptat unele modificări la codul de vize, care vor simplifica condițiile de obținere a vizelor pentru călătorii de bună credință și vor contribui la lupta împotriva migrației ilegale.

Despre aceasta a anunțat "Adevărul european" cu referire la decizia Consiliului UE.

Noile reguli înseamnă proceduri mai rapide și mai ușoare pentru cei care călătoresc legal. În special, cererea de viză poate fi depusă cu șase luni (în loc de cele trei actuale), dar nu mai tîrziu de 15 zile pînă la data începerii călătoriei. Este, de asemenea, posibilă completarea și semnarea cererii în formă electronică. În plus, este introdusă o abordare armonizată a multivizelor pentru cei care călătoresc des și care au un istoric pozitiv al vizelor. Conform noilor reguli, costul taxei consulare va crește de la 60 la 80 de euro.

Modificările vor contribui, de asemenea, la îmbunătățirea cooperării UE cu țările terțe în ceea ce privește readmisia prin introducerea unui nou mecanism de prelucrare a vizelor în calitate de pîrghie.

Sursa: korrespondent.net

Cuvinte cheie:

UE , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.