Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 iunie 2019, 15:45 Natura şi turismul views 16223
Încă un moldovean a cucerit Everestul
05 iunie 2019, 15:45 Natura şi turismul views 16223

Încă un moldovean a cucerit Everestul

Un antreprenor din Capitală s-a aventurat şi a cucerit Everestul. Mircea Baciu a devenit al doilea moldovean, căruia i-a reuşit această performanţă.

Alpinistul spune că expediția a fost cea mai grea şi riscantă din viaţa lui, în schimb, este mîndru că a putut să arunce o privire de pe cel mai înalt loc din lume. Cel mai greu i-a fost să înfrunte temperaturile de minus 45 de grade.

Cele 45 de zile de expediţie pe Everest l-au costat pe alpinist o sumă importantă, dar şi ani de antrenamente. Mai ales că echipamentul pe care trebuia să-l ducă în spate cîntărea 25 de kilograme.

Everestul este deschis pentru escaladări doar cîteva zile pe an. Pentru mulţi, aventura s-a încheiat tragic. Numai de la începutul anului, acolo au murit cel puţin 21 de persoane.

Eforturile alpinistului au fost răsplătite cu o diplomă şi un pandativ din aur. Mircea Baciu planifică să cucerească în acest an şi muntele Manaslu din masivul Himalaya.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

munţi , Everest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1835 locuitori

Burlacu este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Burlacu și Spicoasa. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Burlacu a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.