Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 9816 Vizualizări

Cum va arăta noul post vamal Sculeni (Foto)


Noul post vamal "Sculeni", care urmează a fi reconstruit în cadrul unui proiect finanțat de UE și co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova, va fi extins cu încă 1,3 ha și se va întinde pe o suprafață totală de 3,6 ha.

Astfel, noul punct vamal va avea 16 piste, comparativ cu opt, cîte sînt în prezent. Atît pe sensul de ieșire din țară, cît și pe cel de intrare vor fi cîte trei artere pentru autoturisme, cîte una pentru autocare și cîte una rezervată corpului diplomatic. Pentru autocamioane sînt prevăzute cîte trei benzi, dintre care două vor fi destinate deținătorilor statutului AEO.

Noua construcție va include și o clădire administrativă modernă, cu birouri pentru angajații agențiilor de control din post, spații pentru controlul bagajelor călătorilor, precum și încăperi pentru persoanele reținute sau solicitanții de azil. Totodată, clădirea va fi dotată cu rampe de acces și alte utilități necesare pentru persoanele cu dizabilități.

Spații de control vor fi construite și pe teritoriul postului. Acestea vor dispune de toate dotările necesare efectuării unui control vamal calitativ.

Cuvinte cheie:

vama , modernizare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Scăieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Citeşte mai departe