Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 mai 2019, 16:10 Turismul în Moldova views 14187
Crește numărul străinilor cazaţi în hotelurile din Moldova
13 mai 2019, 16:10 Turismul în Moldova views 14187

Crește numărul străinilor cazaţi în hotelurile din Moldova

Numărul străinilor cazaţi în hotelurile din Moldova a crescut cu aproximativ 10 la sută, anul trecut, în comparaţie cu 2017.

Chiar dacă aparent, hotelurile din ţară par pustii, asociaţiile din domeniu, afirmă că, cel puţin în Chişinău, sînt perioade în care este dificil să găseşti o cameră liberă.

Anul trecut, structurile de cazare din ţară au fost gazdă pentru 146 de mii de străini. Statistica arată că majoritatea absolută dintre turişti, adică peste 133 de mii, au ales să fie cazaţi în hoteluri. Restul - în pensiuni şi vile turistice.

Cele mai aglomerate perioade pentru administratorii hotelurilor din ţară sînt conferinţele internaţionale, sărbătorile religioase şi cele naţionale, cum ar fi Ziua Vinului. De exemplu, anul trecut aceasta sărbătoare a atras în jur de 30 de mii de străini.

"Piaţa hotelieră, într-adevăr, este într-o mică dezvoltare, dar noi avem în jur de 8200 de camere per total în Republica Moldova. Asta înseamnă că dacă vin în jur de 10 mii de turişti în total, deci ei nu vor putea fi cazaţi", a declarat Stanislav Rusu, preşedintele Asociaţiei Hotelurilor.

Aceasta statistică este confirmată de reprezentanţii mai multor hoteluri din ţară.

Totuşi, numărul străinilor cazaţi în Moldova reprezintă doar un sfert din cifra totală a turiştilor care ne vizitează ţara. Potrivit Asociaţiei Hotelurilor, restul sînt atraşi de preţurile accesibile pentru chiria apartamentelor, unde o zi de cazare este, în medie, cu 10-20 de euro mai ieftină decît în hoteluri.

Moldova este vizitată cel mai mult de turişti din România, Ucraina, Rusia, Statele Unite, Germania, Italia şi Turcia.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

hotel , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.