Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 martie 2019, 11:50 Natura şi turismul views 11423
Silvicultorii vor spori paza pădurilor împotriva incendiilor
12 martie 2019, 11:50 Natura şi turismul views 11423

Silvicultorii vor spori paza pădurilor împotriva incendiilor

Agenţia „Moldsilva" a anunţat astăzi că va intensifica măsurile de pază a fondului forestier naţional, în legătură cu temperaturile ridicate asociate cu vînt puternic, în stare să provoace incendii în pădure.

„Odată cu sosirea primăverii, trebuie de avut în vedere fenomenele meteorologice sezoniere, determinate de temperaturile ridicate şi vînt puternic. Totodată, începerea lucrărilor agricole pe terenurile din apropierea fondului forestier, precum şi faptul că tot mai mulţi oameni aleg odihna în păduri, creează condiții extrem de periculoase pentru izbucnirea incendiilor în spaţiul silvic", indică surse de la „Moldsilva".

În acest context, Agenţia a stabilit și va aplica o serie de măsuri cu rolul de a preveni declanșarea incendiilor în păduri. Din acestea fac parte: patrularea intensivă a fondului forestier, în special în zonele şi perioadele cu risc sporit, asigurarea măsurilor operative de stingere a focului şi, respectiv, dotarea, completarea subdiviziunilor silvice cu mijloace antiincendiare necesare. De asemenea, entităţile „Moldsilva" vor fi pregătite pentru situaţii excepţionale, astfel încît angajaţii să reacţioneze adecvat la primă urgență etc.

Totodată, Agenţia "Moldsilva" atenţionează oamenii care se folosesc de pădure sau terenurile alăturate să fie responsabili, să se asigure că la plecare au lăsat în urma lor curăţenie şi focuri stinse. În situații de risc, cetățenii sînt rugați să apeleze numărul 112.

În Republica Moldova sînt peste 400 mii de hectare de pădure. Mare parte din acestea se află în gestiunea Agenţiei „Moldsilva", iar restul sînt administrate de autorităţile locale şi circa 3% se află în proprietate privată.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

paduri , incendiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1655
Populația:
4119 locuitori

Logăneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Logăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4119 oameni. Satul Logănești a fost menționat documentar în anul 1655.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.