Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 7748 Vizualizări

Silvicultorii vor spori paza pădurilor împotriva incendiilor


Agenţia „Moldsilva" a anunţat astăzi că va intensifica măsurile de pază a fondului forestier naţional, în legătură cu temperaturile ridicate asociate cu vînt puternic, în stare să provoace incendii în pădure.

„Odată cu sosirea primăverii, trebuie de avut în vedere fenomenele meteorologice sezoniere, determinate de temperaturile ridicate şi vînt puternic. Totodată, începerea lucrărilor agricole pe terenurile din apropierea fondului forestier, precum şi faptul că tot mai mulţi oameni aleg odihna în păduri, creează condiții extrem de periculoase pentru izbucnirea incendiilor în spaţiul silvic", indică surse de la „Moldsilva".

În acest context, Agenţia a stabilit și va aplica o serie de măsuri cu rolul de a preveni declanșarea incendiilor în păduri. Din acestea fac parte: patrularea intensivă a fondului forestier, în special în zonele şi perioadele cu risc sporit, asigurarea măsurilor operative de stingere a focului şi, respectiv, dotarea, completarea subdiviziunilor silvice cu mijloace antiincendiare necesare. De asemenea, entităţile „Moldsilva" vor fi pregătite pentru situaţii excepţionale, astfel încît angajaţii să reacţioneze adecvat la primă urgență etc.

Totodată, Agenţia "Moldsilva" atenţionează oamenii care se folosesc de pădure sau terenurile alăturate să fie responsabili, să se asigure că la plecare au lăsat în urma lor curăţenie şi focuri stinse. În situații de risc, cetățenii sînt rugați să apeleze numărul 112.

În Republica Moldova sînt peste 400 mii de hectare de pădure. Mare parte din acestea se află în gestiunea Agenţiei „Moldsilva", iar restul sînt administrate de autorităţile locale şi circa 3% se află în proprietate privată.

Cuvinte cheie:

paduri , incendiu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rădenii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe