Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 decembrie 2018, 11:05 Natura şi turismul views 11146
Cum să treci mai repede frontiera
19 decembrie 2018, 11:05 Natura şi turismul views 11146

Cum să treci mai repede frontiera

În perioada sărbătorilor de iarnă se așteaptă creșteri semnificative a traficului prin punctele de trecere ale frontierei faţă de o perioadă normală.

Pentru a preveni îngreunarea circulației transfrontaliere și a evita formarea rîndurilor, vă propunem să luțai cunoștință cu o serie de acțiuni care vor asigurara trecerea rapidă a frontierei de stat.

Recomandări pentru participanții la traficul transfrontalier:

- Verificarea, din timp, a statutului şi valabilității documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. În cazul planificării unei călătorii cu copiii minori să se asigure că este perfectat pașaportul pentru aceștia. Din 2011, fotografia și datele copilului nu se mai plasează în pașaportul părinților, fapt ce obligă ca din primele zile ale nașterii să se perfecteze documentul de călătorie. Precizăm că legislația Republicii Moldova permite unuia din părinți să călătorească cu copilul minor fără a deține împuternicirea notarială din partea celui de-al doilea părinte.
- În cazul în care beneficiaţi de pluralitatea de cetăţenii, la traversarea hotarului să prezentaţi paşaportul respectiv (de exemplu, cel bulgăresc) şi un act de identitate eliberat de autorităţile Republicii Moldova. Documentul moldovenesc va servi ca dovada cetăţeniei Republicii Moldova şi va scuti de verificările suplimentare, referitoare la respectarea termenului de şedere și chiar va permite micşorarea timpului de aşteptare pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat
- Dacă călătoria e planificată cu mijlocul de transport personal, conducătorul auto pe lîngă actele de călătorie trebuie să dețină permisul de conducere perfectat pe numele său și valabil pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare, precum şi asigurarea auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie. Din iulie 2017, Poliția de Frontieră nu verfică împuternicirea notarială pentru mijlocul de transport.
- Dacă apar întrebări suplimentare despre traversarea frontierei de stat, participanții la traficul transfrontalier pot contactata ofițerii de la Linia Verde 022 259 717, care este disponibilă 24/24.

- Tranzitați toate punctele de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. În ajutor este pusă la dispozitia fiecărui călător cu aces la internet aplicația "TRAFIC ONLINE" de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei cu statut rutier.

- Pentru informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova accesați și platforma online www.frontiera.gov.md.
- Ajunși în punctele de trecere, dar și la frontieră, să manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

frontiera , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
332 locuitori

Bocancea-Schit este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.80 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.06 km. Localitatea este situată la distanța de 36 km de oraşul Sîngerei şi la 103 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 332 de oameni. Satul Bocancea-Schit e atestat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.