Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 noiembrie 2018, 14:20 Natura şi turismul views 12653
Moldova și Belarus își consolidează relațiile de cooperare în domeniul turismului
02 noiembrie 2018, 14:20 Natura şi turismul views 12653

Moldova și Belarus își consolidează relațiile de cooperare în domeniul turismului

Moldova şi Belarus îşi vor consolida relaţiile de cooperare în domeniul turismului.

Protocolul privind colaborarea în domeniul turismului, semnat astăzi de Rodica Verbeniuc, directorul Agenției de Investiții a Republicii Moldova, și Andrei Molcian, director al Departamentului de Turism din cadrul Ministerului Sportului și Turismului al Republicii Belarus este menit să contribuie la aceste intenţii.

Documentul a fost semnat în finalul unei întruniri, în cadrul căreia părțile și-au exprimat disponibilitatea de a-și extinde relațiile de cooperare în domeniul turismului prin crearea de condiții favorabile pentru atragerea investițiilor în scopul susținerii și dezvoltării turismului. Totodată, oficialii din Moldova şi Belarus au făcut un schimb de experienţă în domeniul infrastructurii turistice şi formării profesionale a personalului din sfera turismului.

Se preconizează că, datorită protocolului semnat, urmărind dezvoltarea de relaţii bilaterale în turism, Moldova şi Belarus vor continua să sprijine dezvoltarea relaţiilor de colaborare între instituţiile de turism, să contribuie la stabilirea de noi relaţii între asociaţiile turistice, întreprinderile şi alte organizaţii implicate în procesul de dezvoltare a turismului.

În acelaşi timp, părţile vor desfăşura activităţi de difuzare a informaţiei privind particularităţile turistice ale ţării-partener pe teritoriul ţărilor pe care le reprezintă, prin intermediul mass-media, dar şi prin organizarea de expoziţii, conferinţe, seminare etc.

Comentînd protocolul privind cooperarea în domeniul turismului, semnat între Moldova şi Belarus, surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii au specificat că turismul reprezintă un factor important pentru progresul social-economic, este un promotor al globalizării și un factor al dezvoltării durabile.

Totodată, este menţionat faptul că Republica Moldova dispune de un bogat potențial pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care să aducă populației venituri și posibilități de încadrare în cîmpul muncii, precum și alte beneficii. Potrivit Ministerului Economiei şi Infrastructurii, este important ca imaginea țării să fie promovată inclusiv în țările CSI, iar o colaborare mai strînsă cu Republica Belarus va impulsiona fluxul turistic în scopul cunoașterii modului de viață, a istoriei şi culturii țării noastre". Totodată, sursele de la MEI susţin că dezvoltarea turismului în Moldova şi Belarus va fi susţinută şi de noua cursă aeriană "Minsk-Chişinău", lansată la 30 octombrie, curent.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Belarus , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.