Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 6079 Vizualizări

Meteorologii prognozează vreme caldă pentru următoarele zile


În următoarele zile, ploile vor înceta, iar vremea se va încălzi. Temperatura aerului va crește pînă la 29 de grade Celsius, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Astfel, în partea de nord a țării, aerul se va încălzi, în perioada următoare, pînă la 27 de grade Celsius, în condițiile unui cer variabil. În sud sînt prognozate, spre sfârșitul acestei săptămâni, maxime de până la 29 de grade, iar în centru va fi soare și cel mult 28 de grade.

Totodată, noaptea, temperaturile vor înregistra valori de maximum 15 grade Celsius în partea de nord a țării, în centru termometrele vor indica cel mult 16 grade, iar în sud 17 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică, în nordul țării sînt posibile ploi cu descărcări electrice.

Cuvinte cheie:

vremea , caldura

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corestăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Citeşte mai departe