Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 6598 Vizualizări

Meteorologii prognozează vreme caldă pentru următoarele zile


În următoarele zile, ploile vor înceta, iar vremea se va încălzi. Temperatura aerului va crește pînă la 29 de grade Celsius, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Astfel, în partea de nord a țării, aerul se va încălzi, în perioada următoare, pînă la 27 de grade Celsius, în condițiile unui cer variabil. În sud sînt prognozate, spre sfârșitul acestei săptămâni, maxime de până la 29 de grade, iar în centru va fi soare și cel mult 28 de grade.

Totodată, noaptea, temperaturile vor înregistra valori de maximum 15 grade Celsius în partea de nord a țării, în centru termometrele vor indica cel mult 16 grade, iar în sud 17 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică, în nordul țării sînt posibile ploi cu descărcări electrice.

Cuvinte cheie:

vremea , caldura

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hădărăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Citeşte mai departe