Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 septembrie 2018, 11:00 Natura şi turismul views 8433
Performanţa inedită a unui moldovean pe munții Alpi
05 septembrie 2018, 11:00 Natura şi turismul views 8433

Performanţa inedită a unui moldovean pe munții Alpi

A avut de înfruntat mii de metri de pante din munţii Alpi, frig, soare şi ploaie, dar a reuşit să ajungă cu bine la finiş.

Vorbim despre Iulian Bercu, primul moldovean care a alergat 170 de kilometri în cadrul ultra maratonului de pe Mont-Blanc.

După 38 de ore şi 21 de minute, istovit de puteri, şi-a atins ţinta şi... a cerut o bere.

Două nopți și o zi, 2561 de sportivi amatori din toate colţurile lumii au trăit momente de dificultate, durere, dar şi bucurie în timp ce au escaladat Mont Blanc.

Ei s-au ridicat la înălţimi la care chiar şi în luna august, zăpada nu se topeşte, iar priveliştea taie respiraţia.

Iulian Bercu spune că din cauza dificultaților întîmpinate a fost pe punctul să renunţe la cursă de două ori, dar în cele din urmă a găsit puteri şi voinţă şi a continuat să alerge.

Primul la linia de finiş a ajuns Xavier Thevenard, o supervedetă a ultramaratonului montan. Francezul e singurul om care pe parcursul ultimilor ani a cîştigat toate cursele din cadrul Ultra-Trail du Mont-Blanc.

El a fost urmat de Robert Hajnal din România, care a parcursul ultimii kilometri cu drapelul ţării pe umăr. Acesta a terminat competiţia în 21 de ore, 31 de minute.

În paralel, s-au desfăşurat şi alte curse pe distanţe mai mici la care au participat încă doi cetăţeni ai ţării noastre. Serghei Dzero a alergat o sută de kilometri, iar Sergiu Ipatii - 40.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

munţi , moldovenii , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
841 locuitori

Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.