Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 5672 Vizualizări

A început reabilitarea drumului care asigură conexiunea Chișinăului cu toate țările bazinului Mării Negre


Drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești, care asigură conexiunea dintre capitala Republicii Moldova și țările bazinului Mării Negre, va fi reabilitat. Lucrările de reparație vor dura trei ani și vor fi efectuate de o companie din Ucraina. Contractul cu aceasta a fost semnat astăzi.

Documentul prevede reabilitarea a două tronsoane din drumul național M3, cu o lungime totală de 85 de km, de la municipiul Comrat, satele Svetlîi și Ciumai, pînă la secțiunea de ocolire a satului Slobozia Mare. Lucrările presupun reabilitarea și asfaltarea drumului, amenajarea trotuarelor, construirea stațiilor de autobuz, a unui pod, a unei zone de parcare și a trei sensuri giratorii.

Documentul prevede și penalități de întârziere, iar în cazul în care lucrările vor fi necalitative, antreprenorul va fi obligat să le remedieze din cont propriu.

„Este un contract foarte important pentru noi. Odată cu finalizarea reabilitării acestui drum, antreprenorii vor avea costuri mai mici pentru transport și termeni mai mici de realizare a comenzilor. De asemenea, oamenii vor putea ajunge mai rapid la destinație, iar salvarea și serviciile speciale vor avea acces liber", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a menționat că este foarte important ca lucrările de reabilitare să fie efectuate în termenii stabiliți și să fie calitative. „Acest drum asigură conexiunea dintre Chișinău și Giurgiulești. De fapt, acum începem reabilitarea drumului care asigură conexiunea Chișinăului cu toate țările bazinului Mării Negre", a subliniat ministrul.

Directorul companiei ucrainene a dat asigurări că lucrările vor fi efectuate într-un termen mai mic decât este prevăzut în contract. Aceasta este prima companie din Ucraina, implicată în reparația drumurilor din Moldova.

Potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 29,3 milioane de euro. Contractul este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al BERD.

Cuvinte cheie:

drum , reparatie , Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soloneţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
622 locuitori

Soloneţ este un sat din cadrul comunei Stoicani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 622 de oameni. Satul Soloneţ a fost menționat documentar în anul 1517.

Citeşte mai departe