Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 august 2018, 16:35 Natura şi turismul views 9052
Atenţionare de călătorie în Croația
07 august 2018, 16:35 Natura şi turismul views 9052

Atenţionare de călătorie în Croația

Anunț important pentru moldovenii care călătoresc în Croația. Circulație rutieră aglomerată și cod roșu de caniculă

Cetăţenii moldoveni care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația urmează să țină cont că, din cauza vîrfului de sezon estival – luna august - circulația rutieră pe principalele autostrăzi: A1 Zagreb-Split-Dubrovnik și A6 Zagreb-Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Adriatic, precum și pe A3 Bregana–Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia și Serbia, este foarte intens, adesea înregistrîndu-se blocaje și coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilometri.

Totodată, prognozele meteorologice pentru perioada 06-10 august 2018 indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a condus la emiterea unui cod roșu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emisă atenționare meteorologică cod galben pentru regiunea Zagreb.

Se recomandă cetățenilor moldoveni să se asigure că au la dispoziție suficiente lichide pentru o hidratare corespunzătoare și să evite expunerea directă la soare.

Reaintim că în contextul sezonului estival este posibilă prelungirea semnificativă a timpului de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere Croația – Slovenia (în special Bregana) și Croația – Serbia (în special Bajakovo) situate pe autostrada Zagreb-Belgrad.

Înainte de a pleca la drum se recomandă consultareapaginilor de internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Croaţia , calatorie , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1529 locuitori

Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.