Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 mai 2018, 16:30 Natura şi turismul views 14028
Destinații turistice din Moldova de vizitat în minivacanța de 1 iunie (FOTO)
28 mai 2018, 16:30 Natura şi turismul views 14028

Destinații turistice din Moldova de vizitat în minivacanța de 1 iunie (FOTO)

Minivacanța de 1 iunie este un bun prilej de a merge cu familia în excursie prin Moldova.

Vă prezintăm o listă de destinații pitorești care ar putea să vă facă cele trei zile memorabile.

Peștera Surprizelor – amatorii de a explora adîncimi o pot face şi în ţara noastră. Grota de la Criuleni, a doua ca mărime din Moldova, este numai bună pentru cei care vor să intre în rolul celebrului erou Indiana Jones. Prețul pentru această experiență variază de la 200 la 510 lei, în funcție de numărul de persoane.


Pădurea Domnească (zimbrăria – suta de movile – cheile Butesti) – lacul Costești – defileul Duruitoarea – o călătorie în cea mai mare rezervație științifică din Moldova vă va costa între 450 și 1350 de lei.


Rezervația naturală „Codrii” – Pentru a merge în rezervaţia naturală care cuprinde aproximativ 1000 de specii de plante, 43 de specii de mamifere, 145 de specii de păsări, 7 specii de reptile, 10 specii de amfibii şi peste 10 mii specii de insecte, va trebui să scoateți din buzunar între 230 și 650 de lei.  


Excursii la Mănăstirea Căpriana, Mănăstirea Hîncu, Mănăstirea Condrița – o zi de poveste ați putea petrece și vizitînd trei mănăstiri de o frumusețe rară aflate nu foarte departe de capitală. Pentru o astfel de excursie va trebui să plătiți minimum 350 de lei.


Excursie la Orheiul Vechi, Țipova și Saharna – nu veți regreta ca ați ales să vizitați aceste locuri pitorești. Copiii de pînă la 6 ani merg gratis, iar cei de pîna la 12 ani achită doar 50% din preț. Pentru o astfel de excursie va trebui să scoateți din buzunar cel puțin 488 de lei, însă cert este faptul că veți petrece o zi de neuitat.


Excursie la Cetatea Soroca – Lumînarea Recunoștinței – Defileul lui Bechir – Mănăstirea Cosăuți– Cetatea, țiganii şi piatra de Cosăuţi sînt primele trei lucruri care ne vin în minte atunci cînd rostim denumirea acestui oraş. Numai că Soroca înseamnă mult mai mult. Pentru o excursie în nordul țării va trebui să rezervați minimum 310 lei. 


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , calatorie , Moldova , vacanta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
7250 locuitori

Talmaza este un sat şi comună din raionul Ștefan Vodă. Este unicul sat din componența comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 94 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7250 de oameni. Satul Talmaza a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.