Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 decembrie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 4785
Calea Ferată majorează cursele spre Odesa
20 decembrie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 4785

Calea Ferată majorează cursele spre Odesa

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Î.S. „Calea Ferată din Moldova" majorează numărul curselor cu destinația Odesa. Începînd cu 22 decembrie a.c. și până la 19 ianuarie 2018, trenul de pe cursa Chișinău – Odesa va circula de trei ori pe săptămână, în zilele de vineri, sîmbătă și duminică. Acesta pornește din Gara Feroviară din Chișinău la ora 08:10 și ajunge la Odesa la ora 12:24.

Controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră. Decizia vine în sprijinul pasagerilor, cu scopul reducerii timpului de călătorie.

Totodată, CFM anunță că, în cel mai scurt timp, garnitura de pe cursa Chișinău – Odesa va fi substituită cu un tren diesel de tip modernizat.

Sursa: moldova24.info

Cuvinte cheie:

tren , Odesa , calea ferata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.