Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 august 2017, 09:40 Natura şi turismul views 5332
Temperaturi anormale pentru această perioadă, dar nu record
05 august 2017, 09:40 Natura şi turismul views 5332

Temperaturi anormale pentru această perioadă, dar nu record

Temperaturile care se înregistrează în aceste zile pe teritoriul Republicii Moldova sînt anormale pentru această perioadă, dar nu reprezintă un record. Șeful Centrului Prognoze Meteo, Ghennadii Roșca, a declarat că în 2012 au fost temperaturi și de peste 40 de grade Celsius, recordul fiind de 42,4 grade.

Cea mai mare temperatură în acest an nu a depășit 38 de grade Celsius și a fost înregistrată la stația meteorologică din Dubăsari. Temperaturile ridicate sînt provocate de un val de căldură care vine din Africa de Nord. Codul portocaliu de caniculă a fost prelungit pînă pe data de 6 august.

Începînd cu 7 august, temperaturile vor fi în ușoară descreștere și astfel se va reveni la codul galben, cu temperaturi de 33-35 de grade. Începînd cu 10 august, temperaturile vor coborî sub 30 de grade, revenind la temperaturile normale pentru această perioadă.

În intervalul 6-8 august, izolat vor cădea ploi, pe alocuri cu descărcări electrice.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

vremea , temperatura , record

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1130 locuitori

Naslavcea este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Naslavcea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 14 km de orașul Ocnița și la 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Naslavcea este menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.