Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 mai 2017, 13:00 Natura şi turismul views 9870
La mare în Crimeea se poate ajunge doar pe cont propriu
14 mai 2017, 13:00 Natura şi turismul views 9870

La mare în Crimeea se poate ajunge doar pe cont propriu

Cei care își planifică o vacanță la mare în Crimeea trebuie să cunoască că nici în acest an agențiile turistice din Moldova nu au bilete de odihnă pentru stațiunile din peninsulă. Cu excepția câtorva agenții. Dar ofertele acestora nu sunt decât pentru cazare, iar turistul trebuie să ajungă la destinație pe cont propriu. Nici transportatorii moldoveni nu operează curse organizate spre Crimeea. Acestea sunt rezultatele unei cercetări realizate de IPN ca răspuns la întrebările adresate de cititori pe marginea unei ştiri anterioare la tema odihnei de vară.

Operatorii mai multor agenții de turism au declarat pentru IPN că deocamdată nu poate fi reluată oferta turistică pentru Crimeea din cauza tensiunilor politice din regiune. Câteva agenții care au confirmat că pot organiza turiștilor moldoveni vacanța de vară în peninsulă au spus că nu-și pot asuma însă și organizarea transportului. Turiștii care vor să ajungă la destinație pe cont propriu o pot face doar prin Rusia, la care a fost alipită Crimeea prin referendumul din 2014, nerecunoscut de Ucraina. Prin Ucraina în Crimeea nu se poate ajunge decât având permise speciale, dar acestea nu se eliberează în scopuri turistice.

Directorul general al Căii Ferate din Moldova, Iurii Topala, a declarat pentru IPN că nu sunt operate curse feroviare spre Crimeea. Din Moldova în Ucraina trenul merge până la Kiev sau la Odesa, iar în Federația Rusă – până la Moscova sau St. Petersburg.

Nici transportatorii auto de pasageri nu au curse regulate spre Crimeea, dar unii dintre ei au spus că pot organiza transport la comandă. Prețul depinde de câți pasageri se adună și de traseul ales.

Pe calea aerului, din Moldova cea mai apropiată destinație de Crimeea este orașul Krasnodar, de unde în peninsulă se poate ajunge luând autobuzul, apoi feribotul, și apoi iar autobuzul, pentru care se aplică sistemul de bilet unic. Sau se poate opta pentru încă o călătorie cu avionul.

Într-un răspuns pentru IPN Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a recomandat cetățenilor moldoveni care se află în Ucraina sau traversează teritoriul acestei țări să evite regiunile afectate de conflicte, îndeosebi regiunea Crimeea. Dacă au întrebări, pot să contacteze Ambasada Republicii Moldova la Kiev, Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau să sune la Centrul de Apel al MAEIE din Republica Moldova.

Ucraina a interzis accesul pe teritoriul său mai multor personalități din showbizz-ul rusesc, după ce acestea au vizitat Crimeea ocolind autoritățile ţării vecine.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Crimeea , mare , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
104 locuitori

Vesioloe este un sat din cadrul comunei Șipca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vesioloe alcătuia 104 oameni în anul 2000. Satul Vesioloe a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.