Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 septembrie 2016, 12:05 Natura şi turismul views 7243
Hotelul în care dormi în două ţări în acelaşi timp (Foto)
23 septembrie 2016, 12:05 Natura şi turismul views 7243

Hotelul în care dormi în două ţări în acelaşi timp (Foto)

Hotelul Arbez a fost construit înainte ca frontiera actuala dintre Franţa şi Elveţiasă intre în vigoare, în 1862, iar clădirea a fost folosită iniţial ca magazin alimentar.

Linia de graniţă dintre Elveţia şi Franţa trece chiar prin hotelul Arbez Franco-Suisse, din satul La Cure, iar la recepţie turiştii pot solicita să fie cazaţi în camere în care pot să spune că au dormit în două ţări în acelaşi timp, cum este cazul apartamentului pentru tineri căsătoriţi, unde patul este împărţit în două de graniţă.

Alte camere sunt cu totul aşezate pe teritoriu elveţian, în anumite cazuri cu excepţia băii, care se află în Franţa, în timp ce alte încăperi se află în mare parte pe tărîm francez, dar şifonierul este al elveţienilor.

Până şi restaurantul hotelului a fost gîndit astfel încît oaspeţii să poată beneficia de cele două culturi în timpul vizitei. Mai exact, localul este împărţit în două, o parte fiind dedicată bucătăriei cu specific francez, iar cealaltă gastronomiei elveţiene.

În anumite zone, oamenii pot sta împreună la o masă, în timp ce paharul se află într-un stat, iar farfuria în altul. Nu degeaba, inedita locaţie este descrisă pe site-ul hotelului astfel:

"Două naţiuni dorm în acelaşi pat şi mănîncă la aceeaşi masă".

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Franta , Elvetia , hotel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
512 locuitori

Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.