Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 iulie 2016, 12:04 Natura şi turismul views 4786
ACC: Seceta hidrologică impune un consum raţional al apei potabile
27 iulie 2016, 12:04 Natura şi turismul views 4786

ACC: Seceta hidrologică impune un consum raţional al apei potabile

SA „Apă-Canal Chişinău" (ACC) îndeamnă consumatorii să utilizeze raţional apa. Apelul este făcut în legătură cu lipsa precipitaţiilor şi înregistrarea temperaturilor caniculare în ultima perioadă, transmite IPN.

Potrivit ACC, pentru asigurarea cu apă potabilă a tuturor consumatorilor din municipiu conform parametrilor prevăzuţi este necesară utilizarea raţională a apei. Furnizorul atenţionează că, drept urmare a utilizării masive a apei potabile în scopul irigării, sunt iminente perturbările în alimentarea cu apă. De asemenea, se înregistrează un nivel scăzut al presiunii apei în unele sectoare cum ar fi oraşul Sângera, satele Dobrogea, Revaca, Ghidighici unde reţelele de apă sunt complet uzate.

În ultimele săptămâni s-a înregistrat un nivel al apei în râul Nistru de 8,6 metri, nivel critic stabil ce permite activitatea Prizei de apă Nistru, dar care impune căutarea soluţiilor alternative în alimentarea cu apă a Chişinăului atât la nivel de municipiu, cât şi de ţară.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Apă-Canal , apa , seceta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.