Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 15618 Vizualizări

Stejarul de 400 ani din Lipcani

Orașul Lipcani este situat în nord-vestul republicii, pe malul rîului Prut, la graniţa cu România. În prezent la Lipcani este amplasat punctul vamal, în apropiere de podul reconstruit peste Prut. În documentele istorice Lipcanii sînt amintiţi pentru prima oară în anul 1429. În prezent numărul populaţiei alcătuieşte aproximativ 5 000 de locuitori.

Dintre atracţiile Lipcanilor trebuie menţionate moşia baronesei Ecaterina von Braun, o biserică catolică restaurată de curînd. În orăşel se află un parc mare, cîndva foarte îngrijit şi foarte confortabil, cu un cinematograf de vară şi cu o estradă. Parcul a fost creat cu suportul moşieresei von Braun.

În adîncul parcului, lîngă estradă, creşte un stejar multisecular, vîrsta lui se estimează a fi aproximativ 400 de ani, înălţimea sa este de 25 m, iar diametrul tulpinii e de 1 m 58 cm. Stejarul a fost inclus în lista monumentelor naturii Moldovei. Vă prezentăm fotografiile lui în cele ce urmează.

Stejar secular− 400 de ani, satul Lipcani, Briceni - album foto

Cuvinte cheie:

natura , copac

Localităţile Moldovei şi diasporei

Prisaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
88 locuitori

Prisaca este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Prisaca a fost menționat documentar în anul 1895.

Citeşte mai departe