Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 august 2015, 16:25 Rezervaţii views 11527
”Orheiul Vechi” nu va fi inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
18 august 2015, 16:25 Rezervaţii views 11527

”Orheiul Vechi” nu va fi inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Rezervația naturală "Orheiul Vechi" nu va fi inclus nici de această dată în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, din cauza construcțiilor ilegale ridicate pe teritoriul acestui muzeu unic în aer liber.

Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a declarat pentru"Sputnik" că problema există demult, iar cu trecerea timpului aceasta doar se agravează.

Stanislav Rusu, vicedirectorul Agenției Turismului a Republicii Moldova afirmă că includerea oricărui obiectiv din ţară în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO înseamnă un plus important de imagine pentru Moldova în plan internațional. El pune vina pentru ceea ce se întâmplă actualmente la Orheiul Vechi pe seama Ministerului Culturii.

În prezent, un singur obiectiv din Moldova – Arcul geodezic Struve – este inclusă în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Fără îndoială, acest obiectiv este unic, însă potrivit experților, el nu suscită interesul turiștilor, spre deosebire de complexul arheologic "Orheiul Vechi".

Sputnik Moldova va urmări în continuare soarta acestui muzeu unic în aer liber, situat într-un cadru arheologic de excepţie, care este una dintre cărţile de vizită ale Republicii Moldova.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.