Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 august 2015, 09:38 Natura şi turismul views 9129
Stare critică pe râul Nistru
05 august 2015, 09:38 Natura şi turismul views 9129

Stare critică pe râul Nistru

Nivelul apei în râul Nistru a scăzut până la un nivel critic, ceea ce ar putea afecta procesul de alimentare cu apă a Capitalei. Avertismentul a fost emis astăzi de întreprinderea municipală Apă-Canal Chişinău.

Potrivit întreprinderii, apa în râul Nistru a scăzut din cauza secetei din această vară.

"Nivelul apei în Nistru a scăzut considerabil, până la 8,4 metri, dar trebuie să fie la 9,1 metri. În caz că va ajunge la 8,3 metri, se pot distruge agregatele. Există riscul de a fi o situaţie excepţională", a spus purtătorul de cuvânt Apă-Canal Chişinău, Elena Danu.

Totodată, funcţionara a precizat că există o cale de a depăşi starea critică.

"Apă-Canal Chişinău a expediat un demers către Agenţia Apele Moldovei. La rândul ei, Agenţia a discutat cu partea ucraineană pentru majorarea nivelului apei. Vom umple rezervoarele necesare cu apă potabilă", a subliniat Elena Danu.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de secetă hidrologică, valabilă până în data de 10 august.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Nistru , apa , Chisinau , natura , seceta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.