Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 aprilie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 27666
04 aprilie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 27666

Satul Cremenciug - о atracţie turistică (Foto)

Satul Cremenciug a fost fondat în anul 1611. Este situat la aproximativ 40 de km de orașul Soroca într-un loc foarte pitoresc.

De-a lungul satului se întinde şirul de recifi, pe care localnicii îl numesc Muntele Ursului. Satul are o biserică Sfîntul Ioan Teologul, construită în 1888 în locul uneia vechi din lemn care a ars.

În partea îndepărtată a satului, unde se sfîrşeşte şirul de recifi, se află un podiş plat creat, parcă, pentru a putea admira împrejurimile. În partea dreapta a crestei de recifi se întinde o pădure plantată de către elevii şcolii locale în anii 60-70 ai secolului al XX-lea (după mărturiile sătenilor), îndrumaţi de profesorul de istorie.

Nistrul în acest loc curge lin, domol printre malurile pline cu verdeaţă, Ambele maluri sînt aici pante line, ceea ce cauzează periodic inundaţii în partea de jos a satului.

Cremenciug, raionul Soroca - album foto

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , localitati , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.