Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 aprilie 2015, 14:51 Flora şi fauna Moldovei views 13153
La Grădina Botanică au înflorit cactușii
29 aprilie 2015, 14:51 Flora şi fauna Moldovei views 13153

La Grădina Botanică au înflorit cactușii

Vizitatorii Grădinii Botanice din Capitală au ocazia zilele acestea să admire flori mai puţin obişnuite. Aici au înflorit cactuşii. Unele specii atrag în mod deosebit atenția prin dimensiuni sau forme.

În această perioadă, privirile vizitatorilor sunt atrase de cele peste 400 de specii de cactus care înfloresc. Florile acestor plante rezistă cel mult două-trei zile.

Deși cactușii nu sunt pretențioși la condițiile în care cresc, specialiştii în botanică spun că plantele au nevoie de mare grijă.

"În casă mai rar cactuşii înfloresc din cauză că nu le ajunge acea cantitate de lumină de care au ei nevoie. Pentru a înflori, cactuşii au nevoie ca pe perioada rece a anului să fie menţinuţi la locuri luminoase la temperaturi pozitive, dar mai scăzute în jur de cinci, șapte, opt grade", a spus angajata Grădinii Botanice, Valentina Țâmbali.

Dintre cele 825 de specii de cactus care sunt în serele Grădinii Botanice, peste 200 fac fructe.

"Fructele la majoritatea speciilor de cactuși sunt comestibile. Avem aici Opunţia la care fructele de asemenea sunt comestibile, sunt fructe mari şi băştinaşii le folosesc, cum şi noi folosim fructele noastre la prepararea diferitor gemuri, dulceţuri", a mai spus Valentina Țâmbali.

Cel mai impresionant cactus de la Grădina Botanică, numit Opunția, are aproximativ 50 de ani și o înălțime de peste patru metri.

În colecția Grădinii Botanice sunt aproximativ zece mii de specii de plante, dintre care două mii sunt în sere.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Gradina Botanica , Chisinau , flori , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.