Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 61840 Vizualizări

Stejarul lui Ştefan cel Mare din satul Cobîlea (Foto)

Satul Cobîlea, din raionul Şoldăneşti, se numea înainte Cobîlnea, este amintit pentru prima oară în documentele din anul 1456. Este situat în zona Stepei Sorocii, din nord-estul Moldovei.

Este cunoscut prin monumentele sale istorice şi culturale – o biserică veche, care are aproximativ 700-800 ani, iar specificul său arhitectural nu se mai întîlneşte nicăieri pe teritoriul Moldovei şi nici stejarul cel mai bătrîn, aşa-numitul stejar al lui Ştefan cel Mare, vîrsta căruia se estimează a fi de 700 de ani.

În sat este şi o biserică nouă. Pe teritoriul protejat, în afară de biserica veche şi stejar se mai află un monument istoric, bustul domnitorului Ştefan cel Mare.

Stejarul de 700 ani din s. Cobîlea, Șoldănești – album foto

Cuvinte cheie:

Moldova , turism , Stefan cel Mare

Comentarii

 (2)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe