Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri

eye 10060 Vizualizări

De Ziua Familiei, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare


Astăzi, cînd în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internațională a Familiei, preşedintele ţării, Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare, prin care a transmis tuturor moldovenilor să-i preţuiască pe cei dragi.

"După cum este bine cunoscut, prin decret prezidențial, anul 2019 a fost declarat drept Anul Familiei în Republica Moldova. S-au depus eforturi substanțiale pentru a susține familiile tinere, cele numeroase și social-defavorizate. De asemenea, au fost întreprinse multiple acțiuni pentru protejarea copiilor rămași singuri. Un loc aparte l-au ocupat manifestările de omagiere a cuplurilor longevive, ca simbol al înțelepciunii, fidelității și respectului.

Cu prilejul deosebit al sărbătoririi Zilei Familiei, transmit tuturor urările mele cele mai bune împreună cu îndemnul de a-i ocroti și prețui pe cei dragi și apropiați, în numele dragostei necondiționate, al înțelegerii și armoniei", se arată în mesajul şefului statului.

Cuvinte cheie:

familie , Igor Dodon , sarbatoare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coşerniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1444 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Criuleni. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1444 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Citeşte mai departe