Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
03 mai 2018, 15:18 Sărbători şi obiceiuri views 11084
În Moldova ar putea apărea încă o zi de sărbătoare
03 mai 2018, 15:18 Sărbători şi obiceiuri views 11084

În Moldova ar putea apărea încă o zi de sărbătoare

Un grup de deputați moldoveni au solicitat introducerea unor modificări la Legea cu privire zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova.

Parlamentul ar putea anunța data de 26 iunie drept Ziua Combaterii Abuzului de Droguri. Totodată, această zi nu va fi o zi liberă.

În 1987 Adunarea Generală a ONU a adoptat decizia de a marca anual, la 26 iunie, Ziua Internaţională de Combatere a Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri (International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking) sau, mai simplu, Ziua Combaterii Abuzului de Droguri.

Potrivit datelor Centrului Internațional pentru Combatere a Drogurilor, în ultimii trei ani consumul de droguri printre minori a crescut de peste două ori și a atins 19 la sută.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

parlament , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.