Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
19 august 2017, 11:15 Sărbători şi obiceiuri views 6245
Program artistic cu prilejul Zilei Independenței
19 august 2017, 11:15 Sărbători şi obiceiuri views 6245

Program artistic cu prilejul Zilei Independenței

Cei 26 de ani de independență a Republicii Moldova vor fi marcați la 27 august curent printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent la Chișinău și în raioanele ţării. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, sărbătoarea va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul lui „Ștefan cel Mare și Sfînt" și la Complexul memorial „Maica Îndurerată".

În Piața Marii Adunări Naționale va fi desfășurat un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile „Joc", „Mărțișor", orchestra „Fluieraș", orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra", orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare.

De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentînd varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui tîrg.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1420
Populația:
1313 locuitori

Orașul Bucovăţ este o localitate din raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia orașului constituia 1313 locuitori. A fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.